10 неща, които трябва да имате предвид при изграждането на нова къща!

 1. Позиция
  Изберете внимателно позицията си, посоката и аспекта си. Трябва да се вземе предвид посоката на слънцето и през лятото, и през зимата. Не забравяйте, че стаите с южно изложение ще бъдат по-хладни и всички стаи или прозорци, обърнати към Запад, ще получат интензивно следобедно слънце и трябва да се избягват, когато е възможно.
 2. Дизайн на къщата
  Дизайнът на вашата къща трябва да отговаря на избраната от вас позиция и да не е проектиран за друга позиция. Ако има съществуващ дизайн на къщата, който харесвате, уверете се, че той ще работи върху избраната от вас позиция. За предпочитане започнете дизайна си от нулата според вашата позиция.
 3. Начин на живот
  Дизайнът на вашия дом трябва да включва всички аспекти на домашния живот, които са важни за вас и вашето семейство. Помислете внимателно как предвиждате семейния си живот и начина си на живот. Уверете се, че вашият архитект добре разбират това, така че дизайнът на дома естествено да се отговаря на начина ви на живот.
 4. Размер
  Размерът на вашата къща трябва да отговаря както на вашите изисквания по отношение на пространство, така и на бюджет. Това понякога може да бъде много трудно да се направи, тъй като не винаги е лесно да се разбере концепцията за пространството към реалността. Вашият архитект ще бъде човекът, който ще се заеме професионално с този проблем.
 5. Изпълнител
  Изборът на изпълнител на сградата не трябва да се основава само на разходите, жизненоважно е да се обмисли първо качеството и репутацията, а това ще ви спести в дългосрочен план.
 6. Отговорности
  Точните отношения с вашия строител или изпълнител трябва да бъдат точно определени предварително, така че всички страни да знаят къде се крие отговорността.
 7. Промени
  Във всеки случай, когато се правят промени в първоначалния план, промяната в разходите, независимо дали увеличение или намаление, трябва да бъде договорена и предоговорена, преди да се постигне по-нататъшен напредък.
 8. Общуване
  Срещайте се или общувайте редовно със своя строител. Редовната комуникация е важна, за да се избегнат недоразумения и с двете страни.
 9. Пълна оферта
  Никога не оставяйте разходи да бъдат финализирани след приключване на строителството, това почти никога не отговаря на вашите очаквания или на строителите. Уверете се, че офертата ви е пълна, която струва за всичко, което имате предвид, включително басейни, палуби, допълнително място за паркиране, стени и др.
 10. Уважение
  Може да отнеме от шест месеца до повече от година, за да се изгради дом. Имайте предвид, че известно време ще работите заедно със строителя си, затова е важно да поддържате уважителни и честни отношения със своя строител, тъй като често има нужда да коригирате, добавите и модифицирате къщата си.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top